Wim Hof Methode

WIM HOF METHODE

In mei 2014 is wetenschappelijk aangetoond door Wim Hof (the iceman) en het Radboud in Nijmegen, dat deze methode het autonome zenuwstelsel kan beïnvloeden. Wat voorheen als onmogelijk werd beschouwd. Je immuunsysteem kun je versterken, je hormonen komen in balans, de PH waarde wordt hersteld, je lichaam ontzuurt, meer zuurstof opname tot diep in de kern van de cel, ontstekingseiwitten in het lichaam nemen af, de metabolisme stijgt, je lichaam krijgt als het ware een reset.

 

Deze methode kenmerkt zich door de drie componenten:

Ademhalingstechniek

Focus

Koude gewenning

 

Deze methode is het begin van een preventieve manier om mentaal en fysiek gezond te blijven. Maar ook voor mensen die te kampen hebben met gezondheidsklachten.

Ervaar het, want voelen is begrijpen!

VOORDELEN VAN KOUDE GEWENNING

Je traint het hart en vatenstelsel door koude training, je krijgt een betere doorbloeding, circulatie en ontgifting. In contact met de kou vernauwen bloedvaten zich en vervolgens gaan ze verwijden. De bloedvaten worden flexibel door blootstelling aan de kou. Flexibele bloedvaten werken beter op het lymfesysteem, transporteren meer zuurstof en voeren sneller afvalstoffen af. De methode voorziet de vitale organen in ons lichaam van genoeg zuurstof tot diep in de kern van de cel.

 

Koude training werkt als een anti-depressiva: het activeert het sympathisch zenuwstelsel en verhoogt endorfines, een lichaamseigen pijnstiller. Dit heeft een heeft verlichtend effect bij depressie zo blijkt uit onderzoek van Virginia Commonwealth University School of Medicine. Neurotransmitters komen beter in balans.

 

Blootstelling aan koude verhoogt de insuline gevoeligheid. Koude training wordt daarom gezien als een potentiële behandeling voor diabetes type 2 door de Universiteit van Maastricht. De insulinegevoeligheid van patiënten met diabetes type 2 steeg met maar liefst 43% na tien dagen koude blootstelling.

 

Meer energie: Koude training beïnvloedt je stofwisseling, deze verandert. Er wordt wit vet omgezet in bruin vet, dit is goed want dit isoleert beter en je krijgt er meer energie hiervan. Kortom bij bruin vet, heb je minder last van de kou, en je hebt meer energie dan anders. Naast dat de insulinegevoeligheid verbetert door koudetraining worden de overtollige vetreserves ook nog eens aangesproken en verbrand.

 

Lichaamstemperatuur:  Mensen met chronische ziektes hebben vaak last van een koudere lichaamstemperatuur. Door koude trainingen komen hormonen meer in balans, het lichaam is weer in staat om zelf de temperatuur beter te regelen, af te stemmen en te herstellen.

 

Huid en haar: Koude veroorzaakt een betere doorbloeding van de huid. Daardoor pak je cellulitis aan. Waardoor de huid hersteld maar ook gezonder eruit komt te zien. Ook eczeem en huidaandoeningen kunnen rustiger worden door koude training. Spataderen kunnen verminderen en het hoofdhaar wordt glanzend.

Wilt u meedoen aan een workshop klik op de pagina workshops, om te zien waar en wanneer deze plaats vinden.

Wilt u een individuele training, of een training bij u op uw bedrijf, sportschool, of wijkcentrum dit is ook mogelijk. Geef uw wensen door en vraag om een vrijblijvende offerte.

Oudendijk 4, 4233 HA Ameide
E-mail: info@hiestandtrainingen.nl
Telefoon: 06 – 33 66 37 18
KvK: 63087308

MEER INFORMATIE OVER

 

INTERESSANTE LINK