Praktijk Hiestand

Praktijk HiestandOrthomoleculaire praktijk voor voeding en herstel

 

 

Werkwijze Praktijk Hiestand:

U kunt een afspraak maken per email via praktijk@hiestandtrainingen.nl Ik stuur u vervolgens vragenlijsten toe en een eet dagboek welke u een paar dagen dient bij te houden. Zodra alles is ingevuld kunnen deze retour gezonden worden (uiterlijk 1 week voor het intake gesprek).

 

Voor dat het intakegesprek plaats vindt verdiep ik me als een soort van detective in uw vragenlijsten.  Ik bekijk waardoor het komt dat uw lichaam uit balans is. Ik bedenk ook welke condities er nodig zijn zodat het lichaam weer in staat is om zichzelf te herstellen. In het intakegesprek, dat ongeveer 1,5 uur zal duren, worden uw klachten besproken aan de hand van de ingevulde vragenlijsten en eet dagboek. Ik zal doorvragen waar ik nog informatie mis en u kunt toelichten waar dat nodig is. Indien nodig kan er aanvullend onderzoek plaats vinden. Denk aan ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek, haarmineralen test, urine onderzoek, DNA onderzoek. Na het intake gesprek ontvangt u een uitgebreid verslag van het intakegesprek per email, beveiligd met een wachtwoord. Tevens ontvangt u de factuur per email.

 

Bij een tweede consult bespreken we mijn behandeladvies. Ik kan ik u een advies geven over voeding, supplementen, beweging, verandering van leefstijl. In een haalbaar plan, geen standaard advies maar een plan gemaakt op uw mogelijkheden en op uw gezondheidsklachten. We bespreken de verwachting of het behandel advies een haalbare is. En of u het ziet zitten om de komende periode hiermee aan de slag te gaan.

 

We plannen een vervolg consult en bespreken dan het verloop. Is er sprake van vermindering van klachten? is het voedingsadvies goed te doen, indien nodig dient het plan van aanpak bijgesteld te worden.

 

Ik adviseer ook supplementen maar ik verkoop deze bewust zelf niet. Ik geef advies over merken en dosering maar waar u de supplementen koopt bepaalt u zelf. Toen ik vroeger zelf naar een therapeut ging, voelde het niet goed als ik buiten stond met een tas vol met supplementen, Ik vroeg me dan af, heb ik deze supplementen allemaal nodig? of heeft de therapeut extra geld nodig? Ik heb toen besloten dat als ik zelf therapeut zou zijn, ik dit niet zo zou doen. Ik verdien dus niks aan het adviseren van de supplementen aan u.

 

 

Met wat voor gezondheidsklachten kunt u bij mij terecht?

 

 • Ziekte van Lyme en co-infecties
 • Stress-Burn-out
 • Auto immuunziekten zoals MS, Coeliakie, Reuma soorten
 • Maag en darm problemen, colitus ulcerosa, Prikkelbaar Darm syndroom, ziekte van Crohn, buikpijn, maagzuurproblemen.
 • Histamine, allergieën, intoleranties
 • Hormonale disbalans, PMS, overgang, menopauze, bijnierproblemen, schildklierproblemen
 • Herstelplan na een ingrijpende ziekte, na bijvoorbeeld een chemo behandeling
 • Huidproblemen, eczeem, psoriasis, acne, rosacea
 • Vermoeidheid, neerslachtigheid, lusteloosheid
 • ME, CVS, Fibromyalgie
 • Overgewicht of ondergewicht
 • Maar ook als u nog niet weet wat er met u aan de hand is, dan bent u van harte welkom!

 

Allergietherapeut in de Total Reset Methode:

Intoleranties, sensitiviteiten en IgE gemedieerde allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, deze kunnen succesvol behandeld worden door een Total Reset therapeut.

Met welke gezondheidsproblemen kunt u bij mij terecht voor een Total Reset Methode o.a.: oor –neus –en keelproblemen, darmstoornissen, nier –en blaas problemen, problemen met de klieren zoals de schildklier, prostaatklier, etc. spier –en gewrichtsproblemen zoals onverklaarbare spierpijn, pijn of stijfheid in de gewrichten, stofwisselingsstoornissen, aandoeningen van het skelet of de botten, problemen van het zenuwstelsel, problemen met de luchtwegen zoals astma, bronchitis etc. Maar ook huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne, problemen met de bloedvaten, emotionele disbalansen en ook diverse immuunstoornissen.

 

Total Reset is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie, de kennis van chiropractie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is acupunctuur. Westers gezien reageert het lichaam op een eiwit, als dat als lichaamsvreemd wordt gezien, dan start er een immuunreactie.

Wanneer we kijken naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam, dan reageert ons lichaam al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent als zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans.
Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als vijand of indringer. Dan ontstaat er een reactie merkbaar in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek merkbaar.

 

Wilt u weten of ik wat voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

 

Prikpoli:

Praktijk Hiestand is tevens een prikpoli. Er kan ter plekke bloed afgenomen worden en ingestuurd worden naar verschillende  gecertificeerd laboratoria. De laboratoriumkosten worden niet vergoedt door de zorgverzekeraar. Het consult om de uitslag door te nemen wordt deels vergoedt afhankelijk van de aanvullende verzekering en zorgverzekeraar.

Wat kan er getest worden? Schildklierhormonen, 88 allergieën en intoleranties, cholesterol, lever functie, nieren functie, Neurotransmitters, oestrogeen metabolieten, Hormoon profiel, Vitaminen en mineralen, PSA (prostaat), etcetera.

 

 

EMB bloed test:

Deze test kost €125,-  incl. Btw voor afname en laboratorium kosten. Indien de uitslag er is dan spreken we een consult af van 1 uur en wordt er  € 90,-incl. Btw  in rekening gebracht. Uiteraard ontvang jij de testuitslag en de uitwerking.

 

De test bestaat uit:

 

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (HB, ijzer) en Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)
 • Vrije radicaal belasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting
 • Vitaminen en mineralen tekorten
 • Stress belasting en reactie
 • Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)
 • Geopatische en electro smog belasting
 • Insulineresistentie
 • Neurotransmitters
 • Intoleranties o.a. op tarwe, ei, E621, zuivelproducten, soja, suikers.
 • Vetzuren balans Omega 3
 • Virale belasting
 • Bacteriële belasting
 • Schildklierfunctie
 • Verdenking op Ziekte van Lyme
 • Blokkade PNI (bioritme, hormonen)
 • Blokkade meridianen

 

 

 

Tarieven per 29-09-2021 inclusief BTW:

 

€ 120,- voor een intakegesprek, duurt ongeveer 1,5 uur.

€ 90,- voor een orthomoleculair consult van 60 minuten.

€ 90,- allergietest (€  en orthomoleculair consult (€ van 60 minuten.

€ 30,- voor een telefonisch consult per 15 minuten.

€ 30,- voor een email consult per 15 minuten.

 

Praktijk Hiestand BTW plichtig vanaf 29-09-2021

 

Cliënten die bij mij in behandeling zijn, hoeven voor een korte vraag per e-mail geen kosten te betalen. Een korte vraag is een vraag die ik binnen 3 minuten kan beantwoorden. Maximaal 1 vraag per dag.

 

Consulten worden deels vergoed als u een aanvullende verzekering hebt bij een zorgverzekeraar die orthomoleculaire therapie vergoedt. Niet iedere zorgverzekeraar heeft dit standaard in de aanvullende verzekering zitten. Dus check vooraf of u in aanmerking komt voor vergoeding.

 

Afzeggen/verplaatsen van een consult dient minimaal 48 uur van te voren telefonisch te gebeuren. Bij het niet tijdig afzeggen/verplaatsen van het consult bent u de kosten van het consult 100% verschuldigd.

 

 

 

Beroepsvereniging:

Ik ben lid van de Beroepsvereniging: MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) en daarmee aangesloten bij de KAB geschillencommissie.

 

Klacht:

Ik doe mijn uiterste best om u van passende zorg van goede kwaliteit te voorzien. De tevredenheid van mijn cliënten is voor mij zeer belangrijk. Daarom hecht ik veel waarde aan uw mening, deze draagt mede bij aan het verbeteren van mijn dienstverlening. Toch kan het zijn dat u achteraf niet volledig tevreden bent en een klacht in wilt dienen. Indien u een klacht heeft kunt u deze altijd met mij bij Praktijk Hiestand indienen.

 

Komen we er samen niet goed uit dan kunt u zicht richten tot de MBOG, deze heeft 2 klachtenfunctionarissen in dienst, deze kunnen u helpen indien u een officiële klacht wil indienen over de werkwijze van Praktijk Hiestand. U kunt de klachtenfunctionarissen bellen Telefoon: 06 – 53 91 30 20  of mailen op  secretariaat@mbog.nl 

 

Meer informatie omtrent de klachtenprocedure kunt u nalezen op de website van de geschilleninstantie waarbij ik via mijn beroepsvereniging ben aangesloten: https://www.geschilleninstantiekab.nl/ .

 

De Geschilleninstantie KAB neemt alleen klachten in behandeling over bejegening of aard van de behandeling conform de WKKGZ en betreffende de behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde.

 

 

 

Naar aanleiding van de website vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op.