Praktijk Hiestand

Praktijk HiestandOrthomoleculaire praktijk voor voeding en herstel

 

 

Werkwijze Praktijk Hiestand:

 

U kunt een afspraak maken per email via praktijk@hiestandtrainingen.nl Ik stuur u vervolgens vragenlijsten toe en een eet dagboek welke u een paar dagen dient bij te houden. Zodra alles is ingevuld kunnen deze retour gezonden worden (uiterlijk 5 dagen voor het intakegesprek).

Voor dat het intakegesprek plaats vindt verdiep ik me als een soort van detective in uw vragenlijsten.  Ik bekijk waardoor het komt dat uw lichaam uit balans is. Ik bedenk ook welke condities er nodig zijn zodat het lichaam weer in staat is om zichzelf te herstellen. In het intakegesprek, dat ongeveer 1,5 uur zal duren, worden uw klachten besproken aan de hand van de ingevulde vragenlijsten en eet dagboek. Ik zal doorvragen waar ik nog informatie mis en u kunt toelichten waar dat nodig is. Indien nodig kan er aanvullend onderzoek plaats vinden. Denk aan ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek, haarmineralen test, urine onderzoek, DNA onderzoek. Na het intake gesprek ontvangt u een uitgebreid verslag van het intakegesprek per email, beveiligd met een wachtwoord. Tevens ontvangt u de factuur per email.

Bij een tweede consult bespreken we het behandeladvies. Ik kan ik u een advies geven over voeding, supplementen, beweging, verandering van leefstijl. In een haalbaar plan, geen standaard advies maar een plan gemaakt op uw mogelijkheden en op uw gezondheidsklachten. We bespreken de verwachting of het behandeladvies een haalbare is. En of u het ziet zitten om de komende periode hiermee aan de slag te gaan.

We plannen een vervolg consult en bespreken dan het verloop. Is er sprake van vermindering van klachten? is het voedingsadvies goed te doen, indien nodig dient het plan van aanpak bijgesteld te worden.

Ik adviseer ook supplementen maar ik verkoop deze bewust zelf niet. Ik geef advies over merken en dosering maar waar u de supplementen koopt bepaalt u zelf. Toen ik vroeger zelf naar een therapeut ging, voelde het niet goed als ik buiten stond met een tas vol met supplementen, Ik vroeg me dan af, heb ik deze supplementen allemaal nodig? Of heeft de therapeut extra geld nodig? Ik heb toen besloten dat als ik zelf therapeut zou zijn, ik dit niet zo zou doen. Ik verdien dus niks aan het adviseren van de supplementen aan u.

 

 

Met wat voor gezondheidsklachten kunt u bij mij terecht?

 • Ziekte van Lyme en co-infecties
 • Stress-Burn-out
 • Auto immuunziekten zoals MS, Coeliakie, Reuma soorten
 • Maag en darm problemen, Colitis Ulcerosa, Prikkelbaar Darm Syndroom, ziekte van Crohn, buikpijn, maagzuurproblemen.
 • Histamine, allergieën, intoleranties, MCAS.
 • Hormonale disbalans, PMS, overgang, menopauze, bijnierproblemen, schildklierproblemen
 • Herstelplan na een ingrijpende ziekte, na bijvoorbeeld een chemo behandeling
 • Huidproblemen, eczeem, psoriasis, acne, rosacea
 • Vermoeidheid, neerslachtigheid, lusteloosheid
 • ME, CVS, Fibromyalgie
 • Maar ook als u nog niet weet wat er met u aan de hand is, dan bent u van harte welkom!

 

 

Tarieven per 01-01-2024

€ 125,- voor een intakegesprek, duurt ongeveer 1,5 uur.

€ 95,- voor een orthomoleculair consult van 60 minuten.

€ 95,- allergietest Total Reset Methode van 60 minuten.

€ 30,- voor een telefonisch consult per 15 minuten.

€ 30,- voor een email consult per 15 minuten.

€ 95,- Supervisie individueel voor therapeuten 60 minuten. Voor een groep geldt een ander tarief.

€ 95,- Advies bedrijfsvoering beginnende therapeut 60 minuten, (mogelijk op locatie dan komen er nog reiskosten en reistijd bij).

€ 289,- EMB Test pakket A is voor cliënten die al een intakegesprek hebben gehad.

€ 465,- EMB test pakket B is voor nieuwe cliënten, inclusief intakegesprek

€ 250,- ECD test onder andere voor hond, kat, paard.

 

 

Allergietherapeut in de Total Reset Methode:

Intoleranties, sensitiviteiten en IgE gemedieerde allergieën kunnen verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, deze kunnen succesvol behandeld worden door een Total Reset therapeut.

Met welke gezondheidsproblemen kunt u bij mij terecht voor een Total Reset Methode o.a.: oor –neus –en keelproblemen, darmstoornissen, nier –en blaas problemen, problemen met de klieren zoals de schildklier, prostaatklier, etc. spier –en gewrichtsproblemen zoals onverklaarbare spierpijn, pijn of stijfheid in de gewrichten, stofwisselingsstoornissen, aandoeningen van het skelet of de botten, problemen van het zenuwstelsel, problemen met de luchtwegen zoals astma, bronchitis etc. Maar ook huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, acne, problemen met de bloedvaten, emotionele disbalansen en ook diverse immuunstoornissen.

Total Reset is een combinatie van een spiertest uit Kinesiologie, de kennis van chiropractie en de westerse geneeskunde, maar de basis waar deze methode uit is ontstaan is acupunctuur. Westers gezien reageert het lichaam op een eiwit, als dat als lichaamsvreemd wordt gezien, dan start er een immuunreactie.

Wanneer we kijken naar de meridianen en het energieveld van ons lichaam, dan reageert ons lichaam al wanneer het in het energieveld komt van een stof. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent als zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. Alle meridianen blijven vrolijk stromen, het lichaam is in balans.
Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als vijand of indringer. Dan ontstaat er een reactie merkbaar in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek merkbaar.

Wilt u weten of ik wat voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

 

 

 

EMB Bloed Test:

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aantonen. Maar, uit het bloed kan ook andere informatie gehaald worden. Een geheel andere, holistische, benadering van een bloedonderzoek kan preklinische belastingen en energetische belastingen aantonen.

De test wordt kan worden afgenomen van maandag tot en met woensdag bij Praktijk Hiestand op afspraak.

Met een universele prikpen krijg je een klein vingerprikje. Dit is geheel veilig, de lancet is geschikt voor eenmalig gebruik. Het vingerprikje neemt niet veel tijd in beslag, er is namelijk weinig bloed nodig. Het bloed wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd, waarmee ik samenwerk. De uitslag is maximaal na 14 werkdagen bekend, maar meestal al eerder. Ik werk de uitslag verder voor je uit. Vervolgens plannen we een afspraak in, telefonisch of bij mij in de praktijk. We bespreken de uitslag en je krijgt een uitgebreid adviesrapport met alle parameters uitgelegd en een supplementen en voeding advies.

De laboratoriumkosten worden niet vergoedt door de zorgverzekeraars, het consult om de uitslag door te nemen kan deels vergoedt worden afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

 

 

Wat word er getest met de EMB Test?

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (HB, ijzer) en Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV) en Concentration (MCHC)
 • Vrije radicaal belasting
 • Darmverstoring
 • Parasiet- en schimmelbelasting
 • Vitaminen en mineralen tekorten
 • Stress belasting en reactie
 • Toxische belasting (gifstoffen in je lichaam)
 • Geopatische en electro smog belasting
 • Insulineresistentie
 • Neurotransmitters
 • Intoleranties o.a. op tarwe, ei, E621, zuivelproducten, soja, suikers.
 • Vetzuren balans Omega 3
 • Virale belasting
 • Bacteriële belasting
 • Schildklierfunctie
 • Verdenking op Ziekte van Lyme
 • Blokkade PNI (bioritme, hormonen)
 • Blokkade meridianen
 • PH Balans

 

 

Kosten:

EMB Test pakket A is voor cliënten die al een intakegesprek bij Praktijk Hiestand hebben gehad.

€ 289,- 

 • Inclusief 1e consult voor het afnemen van het bloed en laboratoriumkosten en prikmateriaal.
 • Een 2e consult om de laboratorium uitslag door te nemen, het adviesrapport te bespreken met voedingsadvies en supplementenadvies en leefstijladvies.

 

 

EMB test pakket B is voor nieuwe cliënten € 465,- 

 • Inclusief 1e consult, een intake gesprek van 1,5 uur.
 • Het afnemen van de bloedtest en de laboratoriumkosten en prikmateriaal.
 • Een 2e consult om de laboratorium uitslag door te nemen, het adviesrapport te bespreken met voedingsadvies en supplementenadvies en leefstijladvies.

 

 

Disclaimer: De adviezen hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMB Test een deficiëntie aangeeft. EMB Test BV doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMB Test vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

 

 

ECD test onder andere voor de hond, kat of paard:

Bent u benieuwd hoe het met de gezondheid van uw hond, kat of paard is gesteld? Geeft u de juiste voeding? Heeft uw dier tekorten? Vertoond je dier gedrag wat onverklaarbaar is, heeft uw dier een allergie, intolerantie, problemen met hormonen, gewicht, parasieten. Dan is de ECD test een goede om informatie te verkrijgen.  (Energetische Complementaire Dieren Test).

Er wordt speeksel (en of haar) monster genomen van het dier en een aanvraagformulier ingevuld met geschiedenis, gedrag, voeding, klachten van het dier. Dit wordt gestuurd naar het laboratorium.

Uit de test komt een behandeladvies waarbij de hoogst energetische verstoring als eerste aangepakt wordt. De behandeling kan bestaan uit homeopathische korrels afgestemd op het individuele dier, maar ook uit supplementen en een voedingsadvies. Er wordt gekeken naar waar er eventuele blokkades zitten (door bijvoorbeeld trauma’s), intoleranties en/of er tekorten in het systeem van het dier zijn. Het behandeladvies wordt in een consult met u besproken en zit in het totaal bedrag van € 250,-

Wilt u meer informatie, dan kunt u het contactformulier invullen, ik kan contact met u opnemen en doorspreken wat de test inhoudt en welke gezondheid en of gedrag problemen uw dier heeft.

 

 

Cliënten die bij mij in behandeling zijn, hoeven voor een korte vraag per e-mail geen kosten te betalen. Een korte vraag is een vraag die ik binnen 3 minuten kan beantwoorden. Maximaal 1 vraag per dag.

Consulten worden deels vergoed als u een aanvullende verzekering hebt bij een zorgverzekeraar die orthomoleculaire therapie vergoedt. Niet iedere zorgverzekeraar heeft dit standaard in de aanvullende verzekering zitten. Dus check vooraf of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Afzeggen/verplaatsen van een consult dient minimaal 48 uur van te voren telefonisch te gebeuren. Bij het niet tijdig afzeggen/verplaatsen van het consult bent u de kosten van het consult 100% verschuldigd.

 

 

 

 

Collega Lisa Goudzwaard heeft interessante boeken en cursussen: 

 

Lisa Goudzwaard is de afgelopen tien jaar actief geweest als orthomoleculair voedingsdeskundige. Tegenwoordig legt zij zich volledig toe op het schrijven van boeken over de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen met als specialisatie het Mestcel Activatie Syndroom (MCAS). Daarnaast schreef zij online cursussen en een behandelprogramma voor vrouwen met MCAS. Haar boeken richten zich grotendeels op voedselintoleranties en op het ontgiften van verschillende gifstoffen met als doel: mensen informeren zodat zij zelf bewuste keuzes kunnen maken en onafhankelijk worden van de gezondheidszorg.

Op haar website vind je ook een uitgebreide kennisbank met informatie over MCAS en de onderliggende oorzaken. 

 

 

 

Beroepsvereniging:

Ik ben lid van de Beroepsvereniging: MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde) en daarmee aangesloten bij de SCAG geschillencommissie.

 

 

 

 

Klacht:

Ik doe mijn uiterste best om u van passende zorg van goede kwaliteit te voorzien. De tevredenheid van mijn cliënten is voor mij zeer belangrijk. Daarom hecht ik veel waarde aan uw mening, deze draagt mede bij aan het verbeteren van mijn dienstverlening. Toch kan het zijn dat u achteraf niet volledig tevreden bent en een klacht in wilt dienen. Indien u een klacht heeft kunt u deze altijd met mij bij Praktijk Hiestand indienen.

Komen we er samen niet goed uit dan kunt u zicht richten tot de MBOG, deze heeft klachtenfunctionarissen in dienst, deze kunnen u helpen indien u een officiële klacht wil indienen over de werkwijze van Praktijk Hiestand. U kunt de klachtenfunctionarissen bellen Telefoon: 06 – 53 91 30 20  of mailen op  secretariaat@mbog.nl 

Meer informatie omtrent de klachtenprocedure kunt u nalezen op de website van de geschilleninstantie waarbij ik via mijn beroepsvereniging ben aangesloten SCAG : https://www.scag.nl/

De Geschilleninstantie SCAG neemt alleen klachten in behandeling over bejegening of aard van de behandeling conform de WKKGZ en betreffende de behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de RBCZ het HBO register voor therapeuten: https://rbcz.nu/